maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Hakaniemen halli on Suomen paras kauppahalli


Arkkitehti Karl Hård af Segerstadin suunnittelema Hakaniemen Kauppahalli avattiin 1.6.1914. (Wanha kauppahalli avattiin jo vuonna 1889. Sen suunnitteli G. Nyström.)

Aktiivisen hallin ensimmäisessä kerroksessa on 38 elintarvikeliikettä ja toisessa kerroksessa 28 erikoisliikettä.

Hakaniemen Kauppahalli ja Wanha Kauppahalli ovat avoinna ma–pe 8–18, la 8–16.


*****

Hakaniemen hallissa kierrokseni jatkuu yläkertaan (katso edellinen bloggaukseni). Minusta oli kivaa kulkea itsekseni ruokatunnilla. Olen niin paljon nopeampi käänteissäni kuin Juniorin kanssa kulkiessani.

Yläkertaan ei ole ihan helppoa löytää hissiä, mutta kyllä Hallissa sellainenkin on. Hyvin se on jemmattu, mutta tarkkavainuisimmat lastenvaunuja raahaavat tai liikuntaesteiset asiakkaat löytävät sen L:n muotoisen hallin keskuskulmasta viistosti vastapäätä Reinin lihaa. En todellakaan tiedä miten ilmaisisin sijainnin tuon selvemmin, mutta kartta ja luettelo liikkeistä löytyy Hakaniemen hallin kotisivuilta, www.hakaniemenkauppahalli.fi.

Yläkerrassa on pehmeitä halauksia kestäviä pikkuystäviä


... ja kovempaakin kamaa!


Entää mitä äidille itselleen? Tietysti tiskirätti!



Ja lopuksi tietysti kahville tai mehulle.


Suosimme hallissa aina tätä kahvilaa, koska vaunut voi parkkeerata viereen käytävälle. Keskimmäinen iso, pyöreä pöytä on omistettu kanta-asiakkaalle, tasavallan presidentti Tarja Haloselle. Vaunuttomat mahtuvat ahtaampiinkin tiloihin, ja silloin suosittelen poikkeamista alakertaan kalaosaston liepeille bouillabaisse-sopalle tai läntisen puolen tuulikaappiin lihapullat ja muusi -kestosuosikkikombinaatiolle.

Ei kommentteja: