maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Hakaniemen tori on Suomen paras tori

Hakaniemen tori on aivan ainutlaatuisen hyvä paikka. Se on lempitorini koko mailmassa. Tai noh... Ehkä joku Nizzan idyllinen kukkatori pääsee pisteissäni aika korkealle. Mutta Hakiksen torilta ja sen liepeiltä saat kaikkea mitä tarvitset kuten

hyötykasveja. Minä tempaisin ja ostin kirsikkatomaattiamppelin!


Saat sieltä myös sellaista, mitä et ehkä ole ajatellutkaan tarvitsevasi, kuten

talvisen lämpimiä housuja. Eikä mitään viimeistä pintamuotia vaan niinkutsutusti ajattomia malleja. (Näiden aika ei nimittäin ole kai koskaan.)


Yrtit, kuten basilika, persilja, meirami, sitruunamelissa tai minttu maksoivat tänään Hakiksessa 2–4 euroa / ruukku, ja isot tomaatti- tai mansikka-amppelit 10–15 euroa. Myös kurpitsoja sai ostaa taimina noin 2–3 eurolla. Parvekekukkia kuten petunioita myydään viidellä eurolla kassi, jossa on 3–5 isosti kukkivaa kukkaa.

*****

Sitten matka jatkui luontevasti Hakaniemen halliin. Se voittaa valikoimillaan ja hintojen edullisuudella kirkkaasti Etelärannan Wanhan kauppahallin, vaikka Etelärannassa on muutamia asioita mitä täällä taas ei ole: ihanaa italialaista ruokaa, vietnamilaisia katkarapuchipsejä, mitä parhainta spelttileipää (Hakiksessa on kyllä spelttinäkkäriä) ja sympaattinen luomukauppa.

Huomio! Hakaniemen hallissakin on sympaattinen luomukauppa, mutta Wanhan Kauppahallin sympaattinen luomukaupppa on vielä sympaattisempi! (Mutta tästä lisää, kun pääsen sinne eteläpuolelle taas kerran.)

Hallin alakerrassa on nähtävyyksiä Juniorillekin, kuten tämä upea

Kissaleipä!



No nyt se on todistettu: Lentävä Lehmä.


Näitä isoja kaloja tulemme usein katsomaan pikkukalastajan kanssa. Valtavaa hämmennystä ja ihmetystä aiheuttaa se, että usein jotkut näistä kavereista potkivat vielä! Niin tänäänkin, eli tuoretta on.

Ei kommentteja: