tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Maailma kylään. Kalenteria kasaamassa.



Toukokuun lopussa 26.–27.5. koittavat Helsingin kevään parhaat ja suurimmat festarit: Maailma kylässä! Ja tässä häppeningissä on ihan omaa lastenohjelmaakin Roskisnallesta kalligrafian alkeisiin.

Kuten tapahtumajärjestäjät kertovat:

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat Kaisaniemen puistossa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Tarjolla on musiikkia, taidetta, toimintaa, maailmankuvia ja mahdollisuuksia lauantaina 26.5. kello 12-20 ja sunnuntaina 27.5. kello 12-18. Sopii ehdottomasti kaikille, eikä muuten maksa mitään.

Maailma kylässä on

* jo vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali.
* kaikille avoin kylä, kohtaamispaikka, joka esittelee kulttuurin makupaloja ja yllätyksiä eri puolilta maailmaa: musiikkia, tanssia, teatteria, asiaohjelmaa, liikuntaa ja ruokaa.
* mahdollisuus saada uusia näkökulmia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön ja globaaliasioihin sekä vaikutusmahdollisuuksiin omassa arjessa.


Junioria kiinnostavat myös aikuistenkin tapahtumat. Musiikkihan on letkeää ja svengaavaa. Lapsia voi innostaa la Saritan "perulainen rockspektaakkeli". Minä otan Juniorini kuuntelemaan ranskalaista Babylon Circusta (kuvassa yllä): "Ranskalaisen Babylon Circusin paradoksaalinen musiikki yhdistää Välimeren alueen kansanmusiikkiperinteitä ranskalaiseen neorealismiin, urbaaniin reggaeen, jazziin, dubiin, punkkiin, skahan ja rockiin."

Monta kärpästä... Mikä voisikaan olla parempi mahdollisuus vihkiä jälkikasvu noiden kaikkien lajityyppien saloihin!

Ei kommentteja: