tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Pysytään yhdessä festareilla. Apua, keitossani on chili!



Muutamia tärkeitä vinkkejä kokeneilta festarikävijöiltä
:

* Muista että tapahtumassa on ruuhkaa. Älä hermostu, vaan varaudu ruuhkaan jo etukäteen. Ruuhkahan on kivaa. Se on osoitus siitä, että kulttuuri ja taide kiinnostavat ihmisiä!

* Jos kuljet lastenvaunujen kanssa, muista että esimerkiksi Maailma kylässä -festareiden järjestötelttojen kapeille käytäville ei aina mahdu. Ota siis joku aikuiskaverisi mukaan vuorottelemaan kanssasi. Saat tapahtumasta enemmän irti, kun voit jättää lastenvaunujen vartioinnin apurille ja itse piipahtaa allekirjoittamaan muutamat vetoomukset.

* Kävelemään ja varsinkin juoksemaan oppinut tungokseen tottumaton taapero saattaa kadota yllättävän nopeasti. Liimaa siis hänen vaatteisinsa tarra, jossa on hänen oman nimensä lisäksi hänen vanhempiensa tai kaitsijansa nimi ja kännykkänumerot. Siis huomio, sellaisten aikuisten numerot, jotka ovat festareilla mukana! Jos et löydä mistään tähän tarkoitukseen sopivaan tarraa, kuten leveää maalarinteippiä, kirjoita yhteystiedot kuulakärkikynällä hänen käsivarteensa. Se on hyvä juttu, ihan totta! Et kadu. Ja isomilla lapsillahan on jo kännykät mukana. Varmistakaa vaan alueelle tullessanne että ne ovat päällä eikä äänettömällä.

* Vielä varmuuden vuoksi: Ota koko seurueestasi kuva kännykkä- tai digikameralla. Jos joku katoaa, osaat kuvailla järjestäjille mitä tällä on päällä, ja voit saman tien näyttääkin kuvan. On yllättävän vaikeaa jo puolen tunnin eron jälkeen miettiä, että mikä huppari sillä nyt olikaan.

* Maailma kylässä -festareiden, niinkuin monien muidenkin festareiden etnoruoat ovat ihania! (Verrattuna lähes kaikkiin muihin häppeningeihin, Maailma kylässä -festareiden ruoat ovat kyllä halvimpia ja parhaita.) Saat kyllä syötyä itsesi kylläiseksi, vaikka olisit allergikko tai tiukimmanpuoleinen kasvissyöjä. Paitsi jos olet suomalaisella nakit ja muusi -kuurilla, silloin saatat jäädä nälkäiseksi. Jos epäilet nirson pikkuisesi ruokahuollon puolesta, ota hänelle mukaan eväitä tai käy ostamassa esimerkiksi pikkuporkkanoita ja mehua tavallisesta kaupasta. (Chiliin tai inkivääriin tutustuttaminen ei käy hetkessä.)

* Näillä festareilla saattaa tulla vuoden ensimmäinen hellesää. Voi kun se olisikin ihanaa! Ota siis vettä pulloon. Helsingin hanavesi on hyvää, et tarvitse merkkivuoripurojen lirinää. Ja jos olette kuuntelemassa bändejä avoimella kentällä, hattu päähän!

* Korvatulpat ovat hyvä juttu, jos seurueesta osa haluaa diggailla bändejä lähellä kaiuttimia. Tulpat maksavat vain muutaman kymmenen senttiä, mutta nekin ovat pienimmillä välttämättömät. Tai menkää kauemmaksi lavoista.

Ja sitten vaan nautitaan hyvästä menosta ja iloisista ihmisistä!

Ei kommentteja: